פריצת דיסק אצל כלבים

בית חולים וטרינרי, פריצת דיסק אצל כלבים

לכלבים שסובלים מפריצת דיסק נודעת פרוגנוזה טובה כאשר הטיפול שניתן הוא שמרני, או לחלופין כאשר הטיפול הניתן הוא הליך כירורגי. פריצת דיסק אצל כלבים מהווה את הסיבה הכי נפוצה לשיתוק ולחולשה ברגליים של הסובלים ממנה. פריצת הדיסק בקרב כלבים מתבטאת בתהליכים ניווניים של הדיסק, שבעקבותיהם אובדת הצמיגות גרעין ונחלשים המבנים שעוטפים את הדיסק. תרחישים כאלו עשויים לגרום לקרע במעטפת החיצונית, עובדה שמאפשרת פריצה החוצה של הגרעין ולחץ על חוט השדרה של הכלב.

מה הגורמים לפריצת דיסק בקרב כלבים?

יש סוג של פריצת דיסק אצל כלבים ששכיח יותר אצל גזעי כלבים גדולים ואף מבוגרים. בדרך כלל מדובר אודות פריצת דיסק אצל כלבים שלא מלאה, כי אם מדובר על בלט דיסק שיוצר לחץ על גבי חוט השדרה. הסימפטומים הקליניים של פריצת הדיסק אצל הכלבים מתפתחים עם הזמן. התהליך של פריצת דיסק בקרב כלבים אלו הינו בדרך כלל כרוני וארוך. כמו כן, יש סוג של פריצת דיסק שונה, שהרבה יותר שכיח בכלבים מגזע קטן. כל נחיתה או ניתור עשויים להסב לדיסק לפרוץ, ולגרום לפריצת דיסק אצל הכלב. חלה הסתיידות בטבעת הפיברוטית שמתחילה להיקרע, וכך הדיסק יכול לפרוץ.

כיצד מבצעים אבחון של פריצת דיסק אצל כלבים?

הווטרינר עשוי לסבור כי מדובר אודות פריצת דיסק אצל כלבים בהתאם לממצאי בדיקות רפואיות כלליות, שבהן נבחנים הסממנים הנוירולוגים בתצפית על הכלב, כמו גם לאופן שתתארו את מצב הכלב לכם. ווטרינר יבצע בדיקה נירולוגית, שתסייע לו להבין היכן ממוקם הדיסק שנפרץ. בתומה יערוך הווטרינר צילומי רנטגן במקום שבו הוא חושב שמועד לפורענות, וכן יבצע תצלום בצירוף של חומר ניגודי בתעלת השדרה.

לאיזה סימפטומים יש לצפות בפריצת דיסק אצל כלבים?

קצרה היריעה מלהכיל את כל הסימפטומים הרלוונטיים שמעידים על נוכחות פריצת דיסק אצל כלבים. חשוב לדעת, כי הפריצת דיסק בכלבים בעלת נטייה להגיע בלי קשר אם עסקינן אודות זכר או נקבה, ובדרך כלל בגילאי הביניים. כלבים שלוקים בפריצת דיסק יכולים לסבול במקרה הטוב רק מכאבים, ובמקרה הרע משיתוק לגמרי של הגפיים. כלבים מגזע ספציפי עתידים לסבול מפריצת דיסק בגלל מבנה הגוף שלהם, שמתבטא בגב מאורך או בעצמות קצרות, כמו לדוגמה – פקינז או תחש. הסימפטומים הבולטים בפריצת דיסק בקרב הכלבים הינם כדלקמן –

  • חוסר תחושה של כאבים עמוקים.
  • הופעת כאבים בצורה פתאומית.
  • איבוד היכולת לשלוט בסוגרים.
  • אי רצון לזוז.
  • שיתוק של גפה אחת או יותר.
  • קושי בקפיצה או בעלייה במדרגות.